måndag 17 oktober 2016

Fortfarande trädgårdsväder – plantering pågår

Oktober har gått in i andra halvlek och fortfarande ingen frost! Cirka 10 grader dagtid, härligt att kunna jobba utan att frysa om fingrarna! Ägnar mig åt att fortsätta plantera i orangerirabatten, dels en del nyinköpta växter, dels plantor som jag sådde tidigt i våras och som fått vänta i köksträdgården. Så här långt har jag hunnit hittills:

Till höger ett gäng gräsplantor som jag dragit upp från frö, tyvärr vet jag inte alls vad sorten heter.
Till vänster om dem bredvid salviabusken skymtar några drakmynta, Physostegia virginiana 'Vivid'.
Framtill en rad egensådd stäppsalvia, 'New Dimension Blue'.


Här ser man att stäppsalvian omger två nyinköpta gräs, båda Miscanthus sinensis, den till höger heter 'Kleine Fontäne', den till vänster närmast stenen heter 'Dronning Ingrid'. Bakom dem ytterligare en rödbladig perukbuske, 'Royal Purple''. Den kommer att bli ganska stor så småningom så vi har lämnat ett spelrum på en meter åt alla håll utom vid stenen. Måste hitta lämplig marktäckare att sätta runt den för att slippa ogräsinvasion...

I morgon ska jag fortsätta flytta hit ett femtiotal stäppsalvior varvat med stråk av mitt ljuvliga fjädergräs som barnbarnen inte kunde låta bli att klappa när de var här på kalas.


8 kommentarer:

 1. Vacker höstfärg i bakgrunden. Perfekt planteringsväder, passar bra när du är i färd med anläggning som heter duga. Själv ska jag försöka få ner två rosor i jorden i morgon.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så flott treet ditt er i bakgrunnen! Nydelig farge på det. Hvilket tre er det?

  Ha det godt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en alldeles vanlig "vild" lönn, Acer platanoides.

   Radera
 3. Men oj, vad fint det blir!
  Du kan inte vara stensäker på att Perukbusken blir stor! Min har inte vuxit något alls sen den planterades för 5 år sen!!
  Den fick flytta förra hösten men har inte tagit sig där heller :(

  Kram till dig!

  SvaraRadera
 4. Visst är det skönt att man fortfarande kan greja i trädgården! En Perukbuske har jag suktat efter länge. I år har jag äntligen köpt några olika gräs, men jag har aldrig provat att så det själv. Kanske dags att prova:)
  Silveraxen delade jag i somras. Små som redan växt till sig och blommar.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Härliga växtval! Jag är så nyfiken på nästaårsbilder.
  Har varit utan dator i åtta dagar och fick den äntligen hem igårkväll. (Ba' om du undrar vafför jag har dröjt ;-)Inte så lätt med mobilen även om jag har lärt mig en del under denna tid)
  Kram på dig!
  /Anja

  SvaraRadera
 6. ¡Hola Laila!

  Se ve el jardín precioso y agradecido de estar bien mimado atendido. Y es lógico, lo bien hecho bien parece, y lo que sembramos, si el tiempo ayuda, lo recogemos con creces, se ven lindas las plantas alguna flor y algunos colores de otoño que destacan por sus ocre.

  Felicidades por la dedicación a la preciosa naturaleza que al fin y al cabo, somos nosotros mismos.

  Un abrazo, mi gratitud y estima.
  Se muy feliz, amiga.

  SvaraRadera
 7. Ser väldigt spännande ut! Dronning Ingrid har jag bara goda erfarenheter av. Gräs är så härligt i perennplanteringar!

  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera