onsdag 19 oktober 2016

Lite i taget

Min rygg protesterar när jag tar i för mycket, kånkar på tunga jordhinkar, gräver upp plantor. Kan förstås inte låta bli men får ta lite i taget och växla om med andra sysslor.


Några grästuvor flyttade jag i alla fall idag, ska flytta några till innan det blir dags för nästa salviastråk. Rabatten är nio meter lång på den här sidan så den slukar en hel del.


Varje vecka under hela skördesäsongen äter vi wok med huvudsakligen egna grönsaker. Idag blev det mangold, spenat, pac choi, ängssyra, purjo, paprika, rödlök, chili, vitlök, koriander, fänkål, morötter och ingefära (de tre sista ingredienserna har vi inte lyckats odla själva, har gett upp när det gäller morötter här i lerjorden). Blandade i lite kycklingrester, algnudlar, tamarisoja, teriyakisås. Mums! Enda nackdelen är att det tar en himla tid att ansa och strimla alla grönsakerna men jag vilade åtminstone ryggen medan jag pulade med woken...


De två mörklila chilisarna som ligger i vänstra skålen är 'Chocolate Scotch Bonnet'. Det är första året jag sår den sorten och det blev bara en planta från tolv fröer - men vilken planta, eller snarare vilka chilisar! Tur att jag provsmakade innan jag använde liiite av den i woken, den är superstark! Men god. Men stark. Rekommenderas!

8 kommentarer:

 1. Beundrar er som fortsätter ändå. Mina föräldrar gör likadant. Men jag känner många som tar en svagare rygg som intäkt för att sluta... Men det är därför som jag grävt om två större planteringar åt mamma i höst, hon är över 80 och är gärna med men projektet blir för stort om hon ska göra det helt själv.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Så otroligt vackert det blir med gräset! Ryggproblem är inte kul :( Här väntar jag fortfarande på att få komma till Sahlgrenska för konsultation med en kirurg, hoppas att det blir i år. Woken låter verkligen smaskens :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Ja, ryggen kan protestere etter en lang sesong! Håper det går bra med den.

  Ha det godt!

  SvaraRadera
 4. Vad fint det blir, ser fram emot kommande säsonger och se hur det växer till sig. Bra att du lyssnar på kroppen och vilar mellan jobben. Själv är jag både lat och svag just nu :) Allt gott!

  SvaraRadera
 5. Nu struntar jag i det välbekanta: ryggen och applåderar istället de fina planteringarna ;-).

  Kraaam! Anja
  (Ta en paus och lyssna på den fina inspelningen på min blogg :-))

  SvaraRadera
 6. Så fint med gräset, hoppas ryggen klarar sig.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 7. Blir ju hur fint som helst med gräsen. Blir sugen på att göra egen wok nu!
  (Påminn mig i vår, så får vi se hur Primula forbesii mår, kanske det går att dela en av plantorna)
  Anette

  SvaraRadera
 8. Nu har jag läst i fatt på din blogg och det här måste man ju bara få se "live"!! Fantastiskt fint är det och fantastiskt fint blir det.
  /Eva Linnea

  SvaraRadera