en lång svart tunnel med ett knappt skönjbart ljus långt där framme...
Tröstar mig med att baka, här är det lyxiga frukostfrallor, glutenfria givetvis. Mums med egen syrlig citrusmarmelad!
Här kommer receptet på frallorna (receptet funkar lika bra med vanligt vetemjöl för den som inte är glutenintolerant):
Ingredienser:
50 g färsk jäst för söta degar
5 dl mjölk
3 msk honung, sirap eller socker
1 äggula
200 g smör
13-14 dl glutenfritt vitt mjöl
50 g färsk jäst för söta degar
5 dl mjölk
3 msk honung, sirap eller socker
1 äggula
200 g smör
13-14 dl glutenfritt vitt mjöl
2 msk salt
Ta ut smöret ur kylskåpet, så det blir rumsvarmt.
Värm mjölken till 37 grader
och lös jästen i mjölken.
Häll jästmjölken i en bakassistent och blanda i
honung, salt, äggulan, mjölet (spara 1 dl till utbakningen) och det rumsvarma
smöret.
Arbeta ihop degen på medelhög fart och låt maskinen gå i ca 5 minuter.
Degen ska vara ganska lös.
Låt degen jäsa ca 45 minuter.
Låt degen jäsa ca 45 minuter.
Ta sedan upp den på mjölat bakbord, forma till 20
bullar och placera på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa på plåten ca 30
minuter.
Sätt ugnen på 225 - 250 grader (varmluft 225-235 grader).
Pensla bullarna med uppvispad äggvita. Grädda ganska högt uppe i ugnen ca 8 minuter.
Pensla bullarna med uppvispad äggvita. Grädda ganska högt uppe i ugnen ca 8 minuter.
Så fine de så ut! Jeg har en svigerdatter som ikke tåler gluten, så du må gjerne legge ut fremgangsmåte og oppskriften :)
SvaraRaderaHa det godt!
Så gärna. De här frallorna är verkligen supergoda. Hoppas svärdottern gillar dem!
RaderaJa, det är mörkt och idag både snöade det och regnade det på heltvären och det blev jättemoddigt och besvärligt att gå ut. Än så länge tycker jag det är skönt att kura inne med sådant jag inte fått gjort innan, men i mars vill jag inte ha sådant här väder mer. Då kan vädret tyvärr hålla på ännu värre hit och dit.
SvaraRaderabara att hålla ut/ Luna
Precis som du så ser jag januari och februari som en lååång mörk tunnel. Men som alltid finns det ett ljus vid tunnelns slut och det ser jag fram emot :=)
SvaraRaderaSnön vräker ner och det blåser rätt friskt så det blir höga drivor. Tur jag slipper vara ute på vägarna och tycker verkligen synd om dom som måste.
Dina frallor ser verkligen goda ut så kanske måste jag pröva baka fast jag inte äter så ofta mjukt bröd.
Önskar dig en härlig dag!
Perfekt beskrivning av januari och februari :) Man längtar så det gör ont på att ljuset ska återvända och våren ska göra entré :) Brödet ser jättegott ut! Ha det gott/Monne
SvaraRaderaKan hålla med om att det har varit några dagar nu som varit riktigt tradiga. Men så igår sken solen och världen kändes lätt. IDag vaknar jag till några centimeter snö..
SvaraRaderaHa det gott! Carina